Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

lauantai 22. huhtikuuta 2017

Donald Trump ja menestysteologit hänen ympärillään saavat aikaan kristillisen harhaopin hyväksymistä yleisesti

Tässä erinomainen artikkeli tammikuun alkupuolelta 2017 ennen Donald Trumpin virkaanastujaisia, jossa paljastetaan presidentti Trumpin ympärillä häärivät (kristilliset) hereetikot, eli menestysteologit, ennen ja nykyään. Nyt kun väärän evankeliumin saarnaajat ovat asettuneet tukemaan Donald Trumpia, mm. rukoilivat virkaanastujaisissa 20.1.2017, niin evankelikaalien olisi syytä huolestua yrityksestä valtavirtaistaa harhaoppi, joka on tässä tapauksessa niin vastakkainen Raamatun evankeliumille, kuin kuvitella voi. Voisi puhua antikristillisestä uskonnosta, joka kieltää Kristuksen sovitustyön merkityksen. Samuel Korhoselle ansio tämän valaisevan artikkelin suomentamisesta.

-------------------------

Evankelikaalien pitäisi huolestua syvästi Donald Trump'in yrityksestä valtavirtaistaa harhaoppi


by Marsha West on January 7, 2017

Liberaalissa sanomalehdessä Washington Post on erinomainen kirjoitus Michael Horton'ilta, joka on kirjailija, puhuja sekä teologian ja apologetiikan J. Gresham Machen -professori Westminster -seminaarissa. Tri. Horton ilmaisee huolensa, että Donald Trump'in virkaanastujaiset auttavat valtavirtaistamaan harhaoppisen Uskonsanan (Word of Faith = WOF) liikkeen. Hän huomauttaa, että ”Trump on ympäröinyt itsensä menestysevankelistojen ydinjoukolla, jotka iloisesti hyökkäävät kristinuskon perusoppeja vastaan. Tämän yhteyden polttopiste on evankeliumi, joka on niin vastakkainen raamatulliselle evankeliumille, kuin vain voit kuvitella.” Tri Horton'in mukaan WOF on ”toinen uskonto”. On selvää, että WOF ei ole historiallinen oikeaoppinen raamatullinen kristinusko syystä, että Uskonsanan systeemissä ihmistä kirkastetaan ja Raamatun Jumalaa nöyryytetään.

Kuuntele nyt kristittyä teologia, joka tarkastelee WOF -opetusta ja paljastaa syyt, miksi evankelikaalien pitäisi huolestua ihmisistä, jotka tuleva presidentti Trump valitsi rukoilemaan virkaanastujaisissaan. Tri. Horton kirjoittaa:
 
Donald Trump ja Paula White

Donald Trump’in tuleviin virkaanastujaisiin kuuluu Paula White ja mahdollisesti muita jäseniä hänen sisäpiiristään, Darrell Scott, “apostoli” Wayne T. Jackson ja Mark Burns. He kaikki ovat TV-evankelistoja, jotka ovat kotoisin ”menestysevankeliumin” leiristä. He puolustavat Uskonsanana tunnettua helluntailaista kristinuskon brändiä. (Suomessa tämän ”brändin” tunnetuin edustaja lienee Patrick Tiainen, jonka suosio perinteisissä helluntaiseurakunnissakin on noussut kuin raketti. Suom. huom.)

Virkaanastujaiset ovat aina uteliaisuutta herättäviä rituaaleja amerikkalaisessa kansalaisuskonnossa. Ei olisi yllättävää nähdä ei-kristityn uskonnollisen johtajan osallistuvan. Mikä minusta kuitenkin on ongelmallista, on se, kuinka Trump'in seremonia auttaa valtavirtaistamaan tämän harhaoppisen liikkeen.

Menestysevankeliumi – idea, että Jumala jakaa aineellista vaurautta ja terveyttä perustuen siihen, mitä me ”säädämme” – ei ole vain moka. Se ei myöskään ole vain helluntailaisuuden, perinteen, joka korostaa parantamisen, profetian ja kielten lahjojen jatkuvuutta, yksi haara. Se on toinen uskonto.

Uskonnon kannalta nämä virkaanastujaiset edustavat kahden tärkeän alkuperäisen amerikkalaisen hengellisyyden virran yhtymistä.

Yhtä virtaa edustaa Norman Vincent Peale'n pitkäaikainen bestseller The Power of Positive Thinking” vuodelta 1952 (Suomeksi: Onnellisen elämän edellytykset, Edes 1975). Kuuluisa manhattanilainen pastori on Trump'in heikko yhteys kristinuskoon kuunneltuaan saarnaajaa usein nuoruudessaan. Peale'lle ja hänen suojatilleen, kuuluisan Kristallikatedraalin edesmenneelle Robert Schuller'ille, evankeliumi Kristuksen kuolemasta ihmisen synnin tähden ja ylösnousemuksesta vanhurskauttamiseksi ja iankaikkiseksi elämäksi, muuttui ”hyvän olon” terapiaksi. Omanarvontunto oli todellinen pelastus. [Lisäyksenä, että Peale on 33. asteen vapaamuurari. Todiste tässä. ”Nokialainen” huom.]

Toista virtaa edustavat kuuluisimmat TV-saarnaajat, varsinkin TBN:llä esiintyvät. Kenneth Copeland, Joyce Meyer, Benny Hinn, T. D. Jakes, Joel Osteen ja Paula White ovat tämän Uskonsanana tunnetun liikkeen tähtiä.

Kummankin virran latvapuro on New Thought (Uusi Ajattelu), jota muotoili erityisesti Phineas Quimby, edesmennyt 19. vuosisadan mesmeristi, jonka mielenparannuskeinot viehättivät Mary Baker Eddy'ä, kristillisen tieteen (Christian Science) perustajaa. Sairaus ja kuolema ovat illuusiota.

Harvard’in William James pani merkille ilmiön vuoden 1902 klassikossaan ”The Varieties of Religious Experience (Uskonnollisen kokemuksen lajit).” Hän kuvaili sitä Emerson'iin ja ”spiritismiin” juurtuneena ”optimistisena elämän ohjelmana”. ”Mutta mielenparantamisliikkeen luonteenomaisin piirre on paljon suorempi inspiraatio”, hän arveli. ”Johtajilla tässä uskonnossa on ollut intuitiivinen usko terveiden asenteiden kaikkipelastavaan voimaan sellaisenaan...”

Uskonsanan liike oli pitkälti hengentuote E.W. Kenyon'ilta (1867-1948), joka sulautti Quimby’n Emersonilaisen transsendenttisuuden omiin enemmän evankelikaalisiin ”voittoisan elämän” uskomuksiinsa. ”Tiedän olevani parannettu”, hän kirjoitti, ”koska Jumala sanoi, että minä olen parannettu, eikä sillä ole merkitystä, mitä oireita ruumiissani ehkä on.” Kenyon muotoili monet Uskonsanan tunnusomaisista opetuksista, kuten keskeisen ”positiivisen tunnustamisen” käsitteen. ”Minkä minä tunnustan, sen minä omistan”, hän sanoi – toisin sanoen, ”nimeä se ja vaadi se”.

Kenyon'in oppilaana Uskonsanan piireissä ”isoisänä” kunnioitettu Kenneth Hagin antoi uskolla parantamisen liikkeelle sen teologisen ytimen. Siihen kuului outoja opetuksia, että me kaikki olemme ”pieniä jumalia”. Hagin sanoi, että uudestisyntyneet ”ovat yhtä paljon Jumalan inkarnaatio, kuin Nasaretin Jeesus”. ”Sinulla ei ole Jumala asumassa sinussa”, sanoo Hagin'in oppilas Kenneth Copeland. ”Sinä olet sellainen.” Creflo Dollar lisää: ”Ainut inhimillinen osa sinussa on liha, johon olet pukeutunut.”

Positiivisen ajattelun liike vetosi sivistyneisiin vaikuttajiin. Peale ja Schuller olivat pääjohtajien ja Yhdysvaltain presidenttien neuvonantajia. Uskonsana on ollut suositumpi raamattuvyöhykkeen maaseutualueilla, jossa uskollaparantajilla on ollut pitkä ja menestyksellinen historia, mutta 1980-luvulla kaksi virtaa yhtyivät julkisesti, kun Copeland, Hinn ja Schuller näkyivät säännöllisesti yhdessä TBN:llä.

1950-luvulla amerikkalainen teologi Reinhold Niebuhr kuvaili Peale'n sanomaa vääränä evankeliumina: ”Tämän kultin perussynti on sen minäkeskeisyys”, hän sanoi. ”Se asettaa ristin asemesta 'minän' kuvan keskelle.” Quimby'lta Kenyon'in ja Hagin'in kautta kulkeutuneet opetukset ovat samalla tavalla keskittyneet tekemään Jumalan sivuosan näyttelijäksi elämämme elokuvassa.

Sen lisäksi, että molemmat ovat Osteen'in faneja, TV-evankelista White'lla on paljon yhteistä Trump'in kanssa. Molemmat ovat kolmannessa avioliitossaan ja kestäneet vuosikymmeniä moraalisia ja taloudellisia skandaaleja. Perhearvojen puhemiehen ja toisen Trump'in neuvonantajan, James Dobson'in, mukaan White ”henkilökohtaisesti johti Trump'in Kristuksen tykö”.

Kuten mentorinsa T.D. Jakes, White pitäytyy tiiviisti Uskonsanan opetuksiin. Paitsi, että heittää pois sellaiset opit kuin kolminaisuus ja sekoittaa meidät itsemme Jumalaan, liike opettaa, että Jeesus meni ristille, ei tuodakseen syntiemme anteeksiantamusta, vaan saamaan meidät ulos taloudellisesta velasta, ei sovittaakseen meitä Jumalan kanssa, vaan antamaan meille voiman vaatia menestystämme, ei poistaakseen kuolemaa, epäoikeudenmukaisuutta ja orjuuden kirousta, vaan antamaan meille parhaan elämämme nyt. White sanoo painokkaasti, että Jeesus ”ei ole Jumalan ainosyntyinen Poika”, vaan ensimmäinen. Me kaikki olemme jumalallisia ja meillä on valta puhua maailmoita olevaisiksi.

Niinpä jos olet vielä hylky, niin se on oma vikasi. Sinun negatiivisen ajattelun vuoksi. Sinä olet luoja, joten miksi et olisi menestyjä? White sanoo sen näin TV:ssä TBN:n ohjelmassa: ”Sinun suussasi on luova voima juuri nyt. Jumala puhui ja loi maailmankaikkeuden; sinulla on luova voima puhua elämä ja kuolema! Jos uskot Jumalaan, voit luoda elämässäsi mitä tahansa.”

Ollaksesi ”pieni jumala” sinun tietysti on tehtävä oma osuutesi, johon usein kuuluu taloudellinen sitoumus. He sanovat sitä ”siemenuskoksi.” White jopa antaa katsojilleen sanat, joilla kertoa itselleen: ”Niinpä minä aktivoin ihmeeni kuuliaisuudellani juuri nyt. Nousen ylös ja menen puhelimeen.” Kun teet sen, hän sanoo ja ”vaadit voitelua, saat Jumalan lähtemään norsunluiselta valtaistuimeltaan.” ”Älä hukkaa tätä hetkeä! Jos hukkaat hetkesi, hukkaat ihmeesi!” Kun Jeesus herätti Lasaruksen, niin vanhan KJV-käännöksen mukaan ”hänen kasvojensa ympärille oli kääritty hikiliina (napkin).” Se on otettu kohdasta Joh. 11:44, joten jokaiselle joka lähettää 1144 dollaria White lupasi lähettää siunaamansa lautasliinan (napkin).

Jotkut edustajat, kuten Osteen, tarjoavat mutkattoman version, joka tuntuu yhtä harmittomalta kuin onnenkeksi kiinalaisessa ravintolassa. Yrittäessään tulkita Raamattua hän joutuu vaikeuksiin, kuten viimeisessä kirjassaan ”The Power of I Am (Sanojen ”Minä Olen” voima).” Hän sanoo, että ”Room. 4. luku neuvoo 'kutsumaan olemattomia ikäänkuin ne olisivat'”, mutta kohta itseasiassa viittaa Jumalaan. (Room. 4:17)

Mutta se ei todella koske Jumalaa. Itseasiassa siitä saa vaikutelman, että Jumala ei lainkaan ole tarpeellinen systeemissä. Jumala asetti nämä hengelliset lait ja jos tunnet salaisuudet, olet vastuussa kohtalostasi. Sinä ”vapautat varallisuuden”, kuten he usein sen ilmaisevat, komentamalla sitä tulemaan sinulle. ”Jokainen, joka käskee sinua kieltämään itsesi, on Saatanasta”, White kertoi TV:ssä TBN:n yleisölle vuonna 2007. Oho! Se oli Jeesus, joka sanoi: ”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.” (Matt. 16:24)

Useimmat tuntemani evankelikaaliset pastorit pudistaisivat päätänsä kuullessaan tämän kaiken. Etelän baptistien johtaja Russell Moore twiittasi: “Paula White on puoskari ja jokainen oikeaoppinen kristitty jokaisesta suunnasta tietää hänet hereetikoksi.” Silti on lisääntyvästi ihmeteltävä ovatko menestysevankeliumin muokatut versiot – uskonnon henkilökohtaisena terapiana parhaaksi elämäksemme nyt – valtavirtaistuneet enemmän kuin ymmärrämmekään.

Kiitos ensimmäisen korjauksen (First Amendment, USA:n perustuslain ensimmäinen korjaus), oikea kristinoppi ei koskaan ole ollut pääsyvaatimus julkiseen virkaan, mutta on hätkähdyttävää, että Trump on ympäröinyt itsensä menestysevankelistojen ydinjoukolla, jotka iloisesti sotivat kristinuskon perusoppeja vastaan. Tämän yhteyden polttopiste on evankeliumi, joka on niin vastakkainen Raamatun evankeliumille, kuin kuvitella voi.

Koska sana ”evankelikaalinen” tulee sanasta ”evankeliumi”, niin sen pitäisi saada aikaan enemmän eroa niissä, jotka kantavat nimeä, kuin mitä se tällä hetkellä saa. Menestysevankeliumi voi olla maamme uusi kansalaisuskonto. Se ei loukkaa ketään (paitsi nirsoja kristittyjä). Se kertoo kaiken, mitä haluamme kuulla eikä mitään, mitä eniten tarvitsisimme kuulla.

-----------------------------

Katso Trumpin ylistäjien, kuten Paula White'n, puhetta videolta.

https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2017/01/03/evangelicals-should-be-deeply-troubled-by-donald-trumps-attempt-to-mainstream-heresy/?utm_term=.69d684da5ec1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com